RvS: art64 Armenië want geen medische overdracht mogelijk

Uit het advies van het Bureau Medische Advisering van 18 juni 2020 volgt dat de vreemdeling onder andere direct na de reis fysiek moet worden overgedragen aan de behandelaar ter plekke en dat die overdracht kan plaatsvinden aan het Avan Mental Health Center.

De rechtbank heeft de staatssecretaris eerder opgedragen zich er nader van te vergewissen of de fysieke overdracht van de vreemdeling aan het Avan Mental Health Center feitelijk mogelijk is. Dat heeft de staatssecretaris volgens de rechtbank niet gedaan. De rechtbank heeft, gelet hierop, de staatssecretaris opgedragen om de vreemdeling uitstel van vertrek te verlenen krachtens artikel 64 van de Vw 2000 voor de duur van één jaar....

Bij haar beslissing om zelf in de zaak te voorzien heeft de rechtbank terecht van belang geacht dat de staatssecretaris niet aan de opdracht van de rechtbank heeft voldaan en geen omstandigheden naar voren gebracht waaruit blijkt dat hij niet aan de opdracht van de rechtbank kon voldoen. De Afdeling ziet daarom geen aanleiding om de uitspraak van de rechtbank te vernietigen.

Het hoger beroep is ongegrond.
RvS 202101955/1/V3, 8.7.22
https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2022:1929