SvJ&V: herbeoordelingen veilig lvh Ghana, Oekraïne, Senegal

Uit de herbeoordelingen volgt dat ik de aanwijzing van Ghana, Oekraïne en Senegal als veilig land van herkomst onverkort voortzet. Per land geldt daarbij het volgende.

  • Ghana: met verhoogde aandacht voor de mogelijkheid dat dit anders kan zijn als het gaat om LHBTI, journalisten en andere personen die te maken krijgen met discriminatie.
  • Oekraïne: met uitzondering van de gebieden die niet onder de effectieve controle van de centrale autoriteiten staan en, voor het gebied waarop de aanwijzing van toepassing is, met verhoogde aandacht voor de mogelijkheid dat dit anders kan zijn als het gaat om LHBTI.
  • Senegal: met uitzondering van LHBTI en met verhoogde aandacht voor de mogelijkheid dat dit anders kan zijn als het gaat om personen die te maken krijgen met strafrechtelijke vervolging of discriminatie.

https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2021/07/08/tk-herbeoordeling-veilige-landen-van-herkomst-ghana-oekraine-en-senegal/tk-herbeoordeling-veilige-landen-van-herkomst-ghana-oekraine-en-senegal.pdf, 8.7.21