SvJ&V: instelling van sobere opvang en dagelijkse meldplicht veiligelanders en EU-statushouders

De wijziging strekt ertoe de Rva 2005 op enkele punten te wijzigen in verband met de toezegging van de SvJ&V over de instelling van een versoberde opvang voor de doelgroep asielzoekers afkomstig uit een veilig land van herkomst of die reeds internationale bescherming genieten in een andere lidstaat van de Europese Unie.

Deze regeling bewerkstelligt dat de doelgroep ook in de eventuele (hoger) beroepsfase van de asielaanvraag geen wekelijkse financiële toelage ontvangt ten behoeve van voedsel, kleding en andere persoonlijke uitgaven. De doelgroep zal deze voorzieningen, indien sprake is van een recht op opvang, ook na afdoening van de asielaanvraag in de eventuele (hoger) beroepsfase in natura ontvangen. Daarnaast wordt geregeld dat de frequentie van de inhuisregistratie voor de asielzoeker in de versoberde opvangvoorziening wordt opgevoerd van een wekelijkse naar een dagelijkse plicht.

Verder wordt alsnog geregeld dat asielzoekers in de handhavings- en toezichtlocatie een dagelijkse inhuisregistratieplicht hebben.

Wijziging RVA, 14.9.20 in Stcrt. (nr. 48688), 17.9.20
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-48688.html